Laksesalat 

Oppskrift (4 personer)

400 g ferskpoteter
100 g løk, finhakket
Fersk gressløk
Fersk kjørvel
1 sitron, saften av den
6 ss olivenolje
Salt og pepper
400 g røkt laks i skiver

Laksesalat:
Vask og skrubb potetene, og kok dem med skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et fat. Dryss løk, gressløk og kjørvel over. Pisk sammen sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over, og anrett lakseskivene over til slutt.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

GRAVLAKS

GravlaksOppskrift

1 hel laks, frossen, ev. ørret
1/2 dl salt
6–7 toppede ss sukker
8–10 hvite pepperkorn
1 stor bunt dill
Cognac eller armagnac

Gtavlaks er en smal sak å lage selv! Fileter fisken mens den ennå er litt frossen. Ryggbenene tas med tang eller pinsett. Del filetene i to, skyll i kaldt vann og tørk filetene godt med kjøkkenpapir.

Pensle filetene med Cognac. Bland salt, sukker og pepper og gni blandingen godt inn i filetene. Legg filetene kjøtt mot kjøtt i en form og legg en fjel oppå. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bruk en kasserolle med vann som press. Sett gravlaksen i kjøleskapet og la den stå i et døgn. Deretter snur du filetene rygg mot rygg. Snu så hvert døgn i 4–5 dager. Pakk gravlaksfiletene inn i matpapir og legg dem i plastposer før du fryser dem ned.

MAKRELLSALAT

MakrellsalatOppskrift

1 varmrøkt makrell
500 g ferskpoteter
300-400 g stangselleri
1 bunt dill
1 bunt vårløk
200 g majones
2 ss sennep korn
Salt og nykvernet pepper

Knus sennepskornene i en morter og bland dem inn i majonesen. Kok potetene, skjær dem i terninger og vend dem inn i majonesen. Skjær sellerien og vårløken i skiver og bland dem også inn i majonesen.Grovhakk dillen og bland den inn, og smak til med salt og pepper. Server med grovt brød.

TUNFISKSALAT MED FENNIKEL

Tunfisksalat med fennikelOppskrift (4 personer)

2 fennikler
½ bunt bredbladet persille, grovhakket
2 bokser tunfisk i vann
4 ss olivenolje
2 ss ferskpresset sitronsaft
Revet skall av en 1/2 økologisk sitron
Salt og nykvernet pepper

Skjær fenniklene i tynne skiver, bruk gjerne et mandolinjern hvis du har et. La tunfisken renne av før du blander den med resten av ingrediensene. Smak til slutt til med salt og pepper.

Foto: Monica Friedrich

Styling: Kjersti Edvartsen