Laksecarpaccio med fennikel

Laksecarpaccio med fennikel

Tallerkener fra Royal Copenhagen. Glass og karaffel fra Magnor Glassverk. Resten i privat eie.

Oppskrift (4 personer)

500g laksefilet
1 sitron, saften av den
1 liten fennikel, skåret i veldig tynne skiver
2 ss extra virgin olivenolje

Laksecarpaccio med fennikel:
Skjær laksefileten i tynne skiver og legg skivene på et stort flatt fat. Hell ¾ av sitronsaften over laksen, og sett den i kjøleskapet i 10-12 minutter. Fordel deretter laksen på fire tallerkener. Fordel fennikelen over, og drypp resten av sitronsaften og olivenoljen over og server sammen med lyst, godt brød.

Vinanbefaling til laksecarpaccio med fennikel

Gentil Hugel  er en smakfull vin som fører sammen den krydrede smaken av Gewurtztraminer, kroppen av Pinot Gris, finessen av Riesling, fruktaromaen fra Muscat og den forfriskende karakteren fra Sylvaner.

Varenummer: Gentil Hugel 2013 – Vinmonopolet

Pris: 138,50 kr

Skal du lage en helt rå forrett? Laksecarpaccio med fennikel smaker fortreffelig og er en skikkelig god appetittvekker.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

CEVICHE AV LAKS

Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.

Ceviche av laksOppskrift (4 personer)

900 g laksefilet
3 lime, saften av dem
2 ss salt
1 stor rød chili
1 sitron, saften av den
1 appelsin, saften av den
I potte kjørvel

Lag en marinade av sitrussaft,  chili  og salt. Skjær fisken ut i strimler og mariner den i sitrusblandingen. Den er ferdig etter et par timer, men kan også stå i kjøleskapet til neste dag. Server ceviche med kjørvel.

CEVICHE MED TORSKELOIN

Oppskrift (4 personer)

300 g fersk eller tint torskeloin
1/2 dl presset limesaft
1/2 dl presset sitronsaft
2 ss olivenolje
1/2 ts chilipulver
1 rødløk
1–2 hvitløksfedd
salt og hvit pepper
1 sitron i båter
Mangoldblader til pynt

Skrell og skjær rødløken i skiver. Skjær fisken i tynne skiver. Bland limesaft, sitronsaft, olje, chilipulver, hvitløk og litt salt og pepper i en plastpose. Legg fisk og løk forsiktig ned i posen, og la fisken marinere over natten i kjøleskapet.

Legg fiskeskivene pent på porsjonsfat. Pynt med mangoldblader og server med sitronbåter.

Cevichen er en populær rett i Mexico, og smaker deilig forfriskende når det er varmt her hjemme. Server som forrett, gjerne før en tyngre kjøttrett.

HURTIGGRAVET LAKS

Oppskrift (4 personer)

500 g laksefilet
3 ts havsalt
2 ts brunt sukker
1/2 bunt dill
2 ss rosépepperkorn
2 ss olivenolje
1 ss fransk sennep med honningsmak

Skjær laksen i tynne skiver og anrett på en stor tallerken, eller anretningsfat. Dryss med salt og sukker. Finhakkk dill og dryss den sammen med rosa pepperkorn over laksen. Avslutt med olivenolje blandet med sennep. Laksen kan med fordel hvile litt i kjøleskapet før servering.