Ceviche Ceviche av torskeloin
Oppskrift
300 g fersk eller tint torskeloin
1/2 dl presset limesaft
1/2 dl presset sitronsaft
2 ss olivenolje
1/2 ts chilipulver
1 rødløk
1–2 hvitløksfedd
salt og hvit pepper
1 sitron i båter
Mangoldblader til pynt
Ceviche av torskeloin:
Skrell og skjær rødløken i skiver. Skjær fisken i tynne skiver. Bland limesaft, sitronsaft, olje, chilipulver, hvitløk og litt salt og pepper i en plastpose. Legg fisk og løk forsiktig ned i posen, og la fisken marinere over natten i kjøleskapet.
Legg fiskeskivene pent på porsjonsfat. Pynt med mangoldblader og server med sitronbåter.
Cevichen er en populær rett i Mexico, og smaker deilig forfriskende når det er varmt her hjemme. Server ceviche av torskeloin som forrett, gjerne før en tyngre kjøttrett.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
GRAVLAKS
Oppskrift
1 hel laks, frossen, ev. ørret
1/2 dl salt
6–7 toppede ss sukker
8–10 hvite pepperkorn
1 stor bunt dill
Cognac eller armagnac
Gtavlaks er en smal sak å lage selv! Fileter fisken mens den ennå er litt frossen. Ryggbenene tas med tang eller pinsett. Del filetene i to, skyll i kaldt vann og tørk filetene godt med kjøkkenpapir.
Pensle filetene med Cognac. Bland salt, sukker og pepper og gni blandingen godt inn i filetene. Legg filetene kjøtt mot kjøtt i en form og legg en fjel oppå. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bruk en kasserolle med vann som press. Sett gravlaksen i kjøleskapet og la den stå i et døgn. Deretter snur du filetene rygg mot rygg. Snu så hvert døgn i 4–5 dager. Pakk gravlaksfiletene inn i matpapir og legg dem i plastposer før du fryser dem ned.
SASHIMISALAT
Oppskrift
500 g fersk torskefilet
½ gul paprika
½ rød paprika
1 issalat
½ bunt dill, gjerne dillkroner hvis du får tak i det
½ sitron, saften av den
Extra virgin olivenolje
Nymalt sort pepper
Skjær torskefileten i tynne skiver og paprikaen i små terninger.
Vask og tørk salaten og dillen før du river dem i passende biter. Legg ingrediensene pent på fire passende tallerkener. Drypp sitronsaft og olivenolje over. Avslutt med pepper før servering.