Ceviche Ceviche av torskeloin

Oppskrift

300 g fersk eller tint torskeloin
1/2 dl presset limesaft
1/2 dl presset sitronsaft
2 ss olivenolje
1/2 ts chilipulver
1 rødløk
1–2 hvitløksfedd
salt og hvit pepper
1 sitron i båter
Mangoldblader til pynt

Ceviche av torskeloin:
Skrell og skjær rødløken i skiver. Skjær fisken i tynne skiver. Bland limesaft, sitronsaft, olje, chilipulver, hvitløk og litt salt og pepper i en plastpose. Legg fisk og løk forsiktig ned i posen, og la fisken marinere over natten i kjøleskapet.

Legg fiskeskivene pent på porsjonsfat. Pynt med mangoldblader og server med sitronbåter.

Cevichen er en populær rett i Mexico, og smaker deilig forfriskende når det er varmt her hjemme. Server ceviche av torskeloin som forrett, gjerne før en tyngre kjøttrett.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

GRAVLAKS

GravlaksOppskrift

1 hel laks, frossen, ev. ørret
1/2 dl salt
6–7 toppede ss sukker
8–10 hvite pepperkorn
1 stor bunt dill
Cognac eller armagnac

Gtavlaks er en smal sak å lage selv! Fileter fisken mens den ennå er litt frossen. Ryggbenene tas med tang eller pinsett. Del filetene i to, skyll i kaldt vann og tørk filetene godt med kjøkkenpapir.

Pensle filetene med Cognac. Bland salt, sukker og pepper og gni blandingen godt inn i filetene. Legg filetene kjøtt mot kjøtt i en form og legg en fjel oppå. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bruk en kasserolle med vann som press. Sett gravlaksen i kjøleskapet og la den stå i et døgn. Deretter snur du filetene rygg mot rygg. Snu så hvert døgn i 4–5 dager. Pakk gravlaksfiletene inn i matpapir og legg dem i plastposer før du fryser dem ned.

Gravlaks

SASHIMISALAT

Ceviche av torskeloinOppskrift

500 g fersk torskefilet
½ gul paprika
½ rød paprika
1 issalat
½ bunt dill, gjerne dillkroner hvis du får tak i det
½ sitron, saften av den
Extra virgin olivenolje
Nymalt sort pepper

Skjær torskefileten i tynne skiver og paprikaen i små terninger.

Vask og tørk salaten og dillen før du river dem i passende biter. Legg ingrediensene pent på fire passende tallerkener. Drypp sitronsaft og olivenolje over. Avslutt med pepper før servering.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.