Lakselasagne

Oppskrift (4 porsjoner)

250 g ferske lasagneplater
300 g røkelaks i tynne skiver
1 purre
1 ss smør
1 dl hakket dill
3 ss ferskrevet pepperrot
2 krm grovmalt sort pepper

Saus

3 ss smør
3 ss hvetemel
7 1/2 dl melk
3/4 ts salt
1 krm nykvernet hvit pepper
2 dl + 1 dl ferskrevet parmesan

Lakselasagne med pepperrot og dill:
Sett ovnen på 200 grader. Skjær laksen i tynne skiver. Rens, skyll og strimle purren. Fres den myk i smør i en stekepanne. Bland i laks, pepperrot og dill. Krydre med pepper.

Smelt smøret til sausen i en kjele. Rør i melet, og spe med melk. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen, og rør inn 2 dl parmesan.

Legg lasagneplater, lakserøre og saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med plater og saus. Stek lakselasagnaen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Ta lakselasagnaen ut og dryss 1 dl parmesan over, stek den så videre i et par minutter.

Server med lakselasagne godt brød og smør.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

SLIK LAGER DU DIN EGEN PASTA

Det er enkelt å lage sin egen pasta, og du trenger nødvendigvis ikke en pastamaskin. En del italienere vil faktisk hevde at den beste pastaen er kjevlet ut med håndkraft. Her får du en grunnoppskrift på hjemmelaget fersk pasta med egg som du kan bruke til for eksempel spaghetti, tagliatelle, papardelle, ravioli og tortellini.

Slik lager du din egen pastaOppskrift (4-6 personer)

500 g durummel
3 egg
Vann

Den generelle regelen er et egg for hver 100 g mel, men hvis du lager en porsjon som er større enn 300 g mel og tre egg, er det lurt å spe ut med vann. Det gjør deigen lettere å jobbe med. Til 500 g mel trenger du 350 ml væske. Hell eggene opp i et målebeger og tilsett vann. Lag en bunke av melet med en grop i midten. Hell egg og vann ned i gropen. Bland melet og vannet, først med en gaffel, og deretter med hendene.

Når deigen er elastisk og ensartet, skal den hvile i kjøleskapet i et fuktig kjøkkenhåndkle eller i plastfolie i en halv time. Deretter kjevler du ut deigen. Hvis du gjør det med håndkraft, bruker du en kjevle til å få deigen så tynn som mulig. Deretter har du litt mel på begge sider og skjærer den ut til pasta i passende bredde. Bruker du en pastamaskin, ruller du først deigen ut i plater til den har en passende tykkelse – hvor tynn er et spørsmål om smak. Prøv deg frem, og rull pastaen gjennom maskinen som skjærer den ut i den formen du velger. La pastaene tørke på et kjøkkenhåndkle i 30 minutter før du koker dem.

Legg pastaen i saltet fosskokende vann og la den koke i 2-3 minutter.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.