Panert laks med dillsaus

Panert laks med dillsausOppskrift (4 personer)

500 g laksefilet
3 ss sennepskorn
2 dl rømme
1/2 sitron saften av den
1/2 bunt dill, finhakket
1/2 bunt gressløk, finhakket
1 eggeplomme
3 dl brødsmuler
Olje til steking
Salt og hvit pepper
1 klype sukker

Panert laks med dillsaus:
Bland rømmen med 1 ss knuste sennepskorn, 1 klype sukker, sitronsaft, gressløk og  halvparten av dillen.
Smak til med salt og pepper og sett sausen i kjøleskapet.
Skjær fisken i smale stykker.
Bland den resterende dillen med 2 ss knuste sennepskorn, eggeplommen, salt og pepper.
Legg fiskestykkene i blandingen, og deretter over i brødsmulene.
Stek den panerte klaksen i en varm stekepanne i litt olje i ca. 2 minutter på hver side.
Legg deretter laksen over på tørkepapir for å absorbere oljen.

Server panert laks med dillsaus med ovnsstekte poteter.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

LETTSALTET TORSK MED BACON OG ERTER

Lettsaltet torsk med bacon og ertepuréOppskrift (4 personer)

1 kg lettsaltet torskefilet
250 g bacon, et helt stykke
2 pk frosne selskapserter
200 g smør
Salt og nykvernet pepper

Skjær baconet i små terninger og stek dem i litt smør i pannen til de er gylne. Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet, tilsett 100 g smør og mos ertene lett. La gjerne noen av dem være hele for estetikkens skyld. Smak til med salt og pepper. Del torskefileten i 4. Kok opp vann (uten salt), legg i fiskestykkene, de tykkeste først. Kok opp, og trekk gryten bort fra platen og la fisken trekke i 7-8 minutter. Ta opp fisken og legg den på et kjøkkenhåndkle på en tallerken, slik at overflødig vann trekkes ut. I mellomtiden smelter du 100 g smør Fordel ertepureen på 4 tallerkener, legg torskestykkene oppå og strø deretter baconet over. Server med det smeltede smøret og kokte poteter.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Vinanbefaling:
Til denne torskeretten passer det best med en fyldig hvitvin som har et moderat eikepreg. Domaine des Deux Roches Macon-Villages fra Burgund i Frankrike, har en fruktig duft av sitrus, honning og hint av eik. Smaken er fyldig, rik og fruktig med en lang myk ettersmak.

Navn: Domaine des Deux Roches Macon-Villages
Varenr. 9107401
Pris: 162 kr

Lettsaltet torsk

PAELLA

PaellaOppskrift (5 personer)

1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker

Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne. Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent. Bland de hakkede hvitløksfeddene i. Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen. Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i. Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen. Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter. Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg. Ha de i pannen sammen med ertene. La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn. Smak til med salt og pepper før servering.

Paella