Fiskepinner med ertepuré

FiskepinnerOppskrift (4 porsjoner fiskepinner)

800 g faste hvite fiskefileter, trimmet og skåret i 5 cm brede og 7-8 cm lange stykker
50 g smør, smeltet
140g friske hvite brødsmuler

Pensle fiskestykkene med halvparten av det smeltede smøret og vend dem i brødsmuler til de er fullstendig dekket på begge sider. Plasser på en smurt stekeplate og stek i en forvarmet ovn under grill i 2 minutter. Snu fiskepinnene og pensle med resten av smøret og stek i ytterligere 2 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Server fiskepinner med kokte poteter, ertepuré og og sitronbåter.

Ertepuré til fiskepinner 

Oppskrift

2 pakker á 250 g fryste selskapserter
1 løk
2 ss rømme
1 ss vegetabilsk olje
Salt, sukker og nykvernet pepper

Skrell og skjær løken i ringer. Varm opp stekepannen, og stek løken i olje. Dryss over litt sukker, slik at løken karamelliserer seg litt og blir myk og gylden. Kok ertene i 2-3 minutter, og skyll dem deretter i kaldt vann. Kjør løken i en blender sammen med ertene, hold av en håndfull erter til pynt. Tilsett rømme til slutt og smak til med salt, sukker og pepper.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

CEVICHE AV LAKS

Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.

Ceviche av laksOppskrift

900 g laksefilet
3 lime, saften av dem
2 ss salt
1 stor rød chili
1 sitron, saften av den
1 appelsin, saften av den
I potte kjørvel

Lag en marinade av sitrussaft,  chili  og salt. Skjær fisken ut i strimler og mariner den i sitrusblandingen. Den er ferdig etter et par timer, men kan også stå i kjøleskapet til neste dag. Server ceviche med kjørvel.

Ceviche av laks

LETTSALTET TORSK MED BACON OG ERTER

Lettsaltet torsk med bacon og ertepuréOppskrift (4 personer)

1 kg lettsaltet torskefilet
250 g bacon, et helt stykke
2 pk frosne selskapserter
200 g smør
Salt og nykvernet pepper

Skjær baconet i små terninger og stek dem i litt smør i pannen til de er gylne. Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet, tilsett 100 g smør og mos ertene lett. La gjerne noen av dem være hele for estetikkens skyld. Smak til med salt og pepper. Del torskefileten i 4. Kok opp vann (uten salt), legg i fiskestykkene, de tykkeste først. Kok opp, og trekk gryten bort fra platen og la fisken trekke i 7-8 minutter. Ta opp fisken og legg den på et kjøkkenhåndkle på en tallerken, slik at overflødig vann trekkes ut. I mellomtiden smelter du 100 g smør Fordel ertepureen på 4 tallerkener, legg torskestykkene oppå og strø deretter baconet over. Server med det smeltede smøret og kokte poteter.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Vinanbefaling:
Til denne torskeretten passer det best med en fyldig hvitvin som har et moderat eikepreg. Domaine des Deux Roches Macon-Villages fra Burgund i Frankrike, har en fruktig duft av sitrus, honning og hint av eik. Smaken er fyldig, rik og fruktig med en lang myk ettersmak.

Navn: Domaine des Deux Roches Macon-Villages
Varenr. 9107401
Pris: 162 kr

Lettsaltet torsk