Fiskegrateng med broccoli

Fiskegrateng med broccoliOppskrift fiskegrateng med broccoli

500 g hvit fiskefilet
500 g poteter
500 g brokkoli
200 g rømme
2 egg
2 ts sennep
30 ml sitronsaft
Salt og nykvernet sort pepper

Fiskegrateng med broccoli:
Skrell potetene og skjær dem  i tynne skiver. Kok dem i lettsaltet vann i 5-7 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv. Del brokkolien i passe biter, og kok dem i det samme vannet i 5 minutter. Hell dem i et dørslag og skyll dem med kaldt vann.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær fiskefiletene  i små biter, dryss dem med sitronsaft og salt og pepper. Smør en ildfast form og legg potet, broccoli og fisk lagvis i den.  I en bolle pisker du rømme, egg, sennep og sitronsaft sammen. Smak til med salt og pepper før du heller blandingen over i formen. Stek fiskegratengen i ca. 15 minutter.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

Ideelt sett bør du spise fisk 2-3 ganger i uken. Her har du oppskriften på en fiskegratengvariant med torsk, men enhver type hvit fisk fungerer fint i denne oppskriften!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

FISKEPINNER MED ERTEPURÉ

FiskepinnerFiskepinner oppskrift (4 porsjoner)

800 g faste hvite fiskefileter, trimmet og skåret 5 cm brede og 7-8 cm lange stykker
50 g smør, smeltet
140g friske hvite brødsmuler

Pensle fiskestykkene med halvparten av det smeltede smøret og vend dem i brødsmuler til de er fullstendig dekket på begge sider. Plasser på en smurt stekeplate og stek i en forvarmet ovn under grill i 2 minutter. Snu fiskepinnene og pensle med resten av smøret og stek i ytterligere 2 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Server fiskepinner med kokte poteter, ertepuré og og sitronbåter.

Her er oppskrift på ertepuré:

Oppskrift ertepuré

2 pakker á 250 g fryste selskapserter
1 løk
2 ss rømme
1 ss vegetabilsk olje
Salt, sukker og nykvernet pepper

Skrell og skjær løken i ringer. Varm opp stekepannen, og stek løken i olje. Dryss over litt sukker, slik at løken karamelliserer seg litt og blir myk og gylden. Kok ertene i 2-3 minutter, og skyll dem deretter i kaldt vann. Kjør løken i en blender sammen med ertene, hold av en håndfull erter til pynt. Tilsett rømme til slutt og smak til med salt, sukker og pepper.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

CEVICHE AV LAKS

Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.

Ceviche av laksOppskrift

900 g laksefilet
3 lime, saften av dem
2 ss salt
1 stor rød chili
1 sitron, saften av den
1 appelsin, saften av den
I potte kjørvel

Lag en marinade av sitrussaft,  chili  og salt. Skjær fisken ut i strimler og mariner den i sitrusblandingen. Den er ferdig etter et par timer, men kan også stå i kjøleskapet til neste dag. Server ceviche med kjørvel.

Ceviche

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.