Fiskegrateng med broccoli
Oppskrift fiskegrateng med broccoli
500 g hvit fiskefilet
500 g poteter
500 g brokkoli
200 g rømme
2 egg
2 ts sennep
30 ml sitronsaft
Salt og nykvernet sort pepper
Fiskegrateng med broccoli:
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Kok dem i lettsaltet vann i 5-7 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv. Del brokkolien i passe biter, og kok dem i det samme vannet i 5 minutter. Hell dem i et dørslag og skyll dem med kaldt vann.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær fiskefiletene i små biter, dryss dem med sitronsaft og salt og pepper. Smør en ildfast form og legg potet, broccoli og fisk lagvis i den. I en bolle pisker du rømme, egg, sennep og sitronsaft sammen. Smak til med salt og pepper før du heller blandingen over i formen. Stek fiskegratengen i ca. 15 minutter.
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Ideelt sett bør du spise fisk 2-3 ganger i uken. Her har du oppskriften på en fiskegratengvariant med torsk, men enhver type hvit fisk fungerer fint i denne oppskriften!
FISKEPINNER MED ERTEPURÉ
Fiskepinner oppskrift (4 porsjoner)
800 g faste hvite fiskefileter, trimmet og skåret 5 cm brede og 7-8 cm lange stykker
50 g smør, smeltet
140g friske hvite brødsmuler
Pensle fiskestykkene med halvparten av det smeltede smøret og vend dem i brødsmuler til de er fullstendig dekket på begge sider. Plasser på en smurt stekeplate og stek i en forvarmet ovn under grill i 2 minutter. Snu fiskepinnene og pensle med resten av smøret og stek i ytterligere 2 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Server fiskepinner med kokte poteter, ertepuré og og sitronbåter.
Her er oppskrift på ertepuré:
Oppskrift ertepuré
2 pakker á 250 g fryste selskapserter
1 løk
2 ss rømme
1 ss vegetabilsk olje
Salt, sukker og nykvernet pepper
Skrell og skjær løken i ringer. Varm opp stekepannen, og stek løken i olje. Dryss over litt sukker, slik at løken karamelliserer seg litt og blir myk og gylden. Kok ertene i 2-3 minutter, og skyll dem deretter i kaldt vann. Kjør løken i en blender sammen med ertene, hold av en håndfull erter til pynt. Tilsett rømme til slutt og smak til med salt, sukker og pepper.
Her finner du flere oppskrifter med fisk!
CEVICHE AV LAKS
Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.
Oppskrift
900 g laksefilet
3 lime, saften av dem
2 ss salt
1 stor rød chili
1 sitron, saften av den
1 appelsin, saften av den
I potte kjørvel
Lag en marinade av sitrussaft, chili og salt. Skjær fisken ut i strimler og mariner den i sitrusblandingen. Den er ferdig etter et par timer, men kan også stå i kjøleskapet til neste dag. Server ceviche med kjørvel.