Sandefjordsmør

 (4 porsjoner)

2 dl kremfløte
1 ts maisenna
200 g usaltet smør
Sitronsaft, en liten skvett fra en fersk sitron
Salt
1 krm nykvernet hvit pepper
1 bunt kruspersille, finhakket

Visp fløte sammen med maisenna i en kjele på middels varme, og gi fløten ett oppkok. Visp inn smøret i små biter, og rør rundt til sausen begynner å tykne. Den må ikke koke. Ta sausen av varmen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og tilsett rikelig med persille. Sausen holdes varm i vannbad.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.