Tunfisklasagne

TunfisklasagneOppskrift (4 personer)

2 rødløk
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 ts rosmarin
1 dl grønnsakskraft
500 g skåldede tomater
1 dl crème fraîche
2 bokser tunfisk i vann
Salt og nymalt sort pepper
1 sitron
9 lasagneplater
1 dl revet parmesan
1 håndfull sorte oliven uten stener
1 håndfull, finhakket persille

Sett ovnen på 175°. Skrell løk og hvitløk. Skjær rødløken i skiver og finhakk hvitløken. Fres løk og hvitløk i olivenolje, tilsett tomatpuré og rosmarin, la det frese med i et par minutter. Tilsett vann, tomater og kraft, og kok sakte i ca. 10 minutter. Vend i crème fraichen. La tunfisken renne av. Del tunfisken i mindre biter og legg den i sausen, og krydre med salt, pepper og sitronsaft. Legg tunfisksaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form, strø over mesteparten av parmesanen. Sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Pynt tunfisklasagnaen med resten av parmesanen, olivenene og persillen før servering. Server med en grønn salat til.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.