Tradisjonell juletorsk

Tradisjonell juletorskOppskrift (4 personer)

8 stykker torsk á ca. 200 g, enten i skiver eller av loin
Salt

Sandefjordsmør
2 dl        kremfløte
150 g     smør
1 ts        salt
1 ts        hvit pepper
2 ss        hakket persille

Tilbehør
4 gulrøtter
50 g smør
1 ts sukker
1 kg poteter
1/4 potte dill

Kok potetene til de er møre. Hell av vannet og legg dem over i en serveringsbolle. Hakk dillen og dryss den over potetene.

Tradisjonell juletorsk
Del torsken i serveringsstykker og strø litt salt over. Kok opp vann med salt (1 ss salt per liter kokevann). Legg fisken i det kokende vann og sett kjelen til side. Fisken skal trekke i 10-12 minutter for perfekt resultat.

Skjær gulrøttene i skiver og kok dem i vann tilsatt smør og sukker.

Kok fløte på over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter. Pass godt på slik at det ikke koker over. Skru ned varmen og visp smøret inn i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt og hvit pepper og rør inn finhakket persille.

Ta fiskestykkene ut og legg dem på varme tallerkener eller fat. Servér med sandefjordsmør, gulrøtter og dillpoteter.

Her finner du flere oppskrifter på julemiddag!

Foto/styling: Tradisjonell juletorsk: Monica Friedrich Johannesen/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.