Bergensk Fiskesuppe

Bergensk fiskesuppe oppskrift

Oppskrift (4 personer)

30 gram smør
30 gram mel
1 liter fiskekraft
600 gram sei i terninger på 2 x 2 centimeter
3 dl fløte
2 eggeplommer
1/2 ss eddik
1 ss hvitvin
1 pastinakk
2 gulrøtter
4 amandine poteter
1 ss sukker
Finkutter persille

  1. Kok opp fiskekraften så den holder en varm temperatur.
  2. Kutt fisk og grønsaksgarnityr i ønskelig størrelse.
  3. Lag en lys meljevning med smør og mel som i en hvit saus, hel i fiskekraft i en tynn stråle, litt av gangen, for å unngå klumper, rør jevnlig.
  4. Rens grønnsakene, kutt de opp og ha de i suppen. Kok til grønnsakene er møre.
  5. Smak til suppen med eddik, hvitvin, sukker og urter.
  6. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper, kok opp på lav temperatur og ha i fisken, la den trekke i 2 min.
  7. Tilsett 2 eggeplommer og pisk de inn i suppen rett før servering.

Server med finkuttet persille og godt brød.

Tips: Skal du servere en passende hvitvin, kan en Chardonnay som André Le Mistral fra Rhône-dalen i Frankrike være et perfekt valg til de fleste fiske- og skalldyrsupper. Det viktigste du skal tenke på når du velger hvitvin til fiskesuppe er at den skal by på god fruktighet, sitrus og ha en frisk ettersmak.

Tekst/Foto/Kokk: Knut Whist/Per Heimly/Jonas Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.