Vietnamesisk vårrull med grillet tunfisk

Vietnamesisk vårrull med grillet tunfiskOppskrift (2-3 personer)

1 pakke rispapir (fås i enkelte velassorterte dagligvarebutikker og grønnsaksforhandlere)
300 g tunfiskloin, renset
1 gulrot, revet
10 blader isbergsalat
2 reddiker
½ agurk
½ dl wasabidressing
1 bunt koriander
1 bunt gressløk
Sorte sesamfrø
Soysauce
Wasabipaste
Syltet ingefær

Vietnamesisk vårrull:
Stek tunfisken i en grillpanne til medium rare ved høy varme i ca. 3 minutter på hver side. La tunfisken hvile i 5-10 minutter, før du skjærer den i 1 cm store skiver.
Rens og plukk salat og urter. Skjær reddik og agurk i tynne skiver, gjerne på et mandolinjern.
Vend rispapiret forsiktig i litt vann og legg det på et rent kjøkkenhåndkle på et skjærebrett.
Legg salat, tunfisk,gulrot, reddik, agurk, wasabidressing og koriander i midten av papiret.
Rull det tett sammen og brett endene sammen. Pynt vårrullene med litt gressløk og sesamfrø.
Server med soysauce, wasabipaste og syltet ingefær.

Wasabidressing

Oppskrift

5-6 økologiske eggeplommer
½ liter solsikkeolje
1 ss epleeddik
3 ss wasabipaste
½ dl kikkoman soyasauce eller annen kvalitetssoya
1 ss sesamolje
Salt og pepper
Ferskpresset limejuice

Ha eggeplommene i en bolle sammen med epleeddiken, og visp til blandingen er lys og skummende.
Tilsett oljen i en tynn stråle, slik at det ikke blir for mye av gangen.
Rør inn wasabipaste, soyasauce, og sesamolje.
Smak til med pepper og fersk limejuice.

Ølanbefaling til vietnamesisk vårrull:
Burning Sky – Saison l’été, 4,2 %
Dette ølet er brygget med hylleblomst og lagret med hele stikkelsbær. Tunfisk er relativt svak på smak og trenger et lett, friskt øl som komplimenterer i stedet for å tilføre. Saison l’été er en lett og nøytral saison som lar tunfisken skinne, mens sødmen fra hylleblomsten og den svært lette syrligheten fra stikkelsbærene passer godt til friskheten i vårrullene.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.