Frityrstekt breitling

Oppskrift

500 g breitling
40 g hvetemel
30 g maizena
Salt og nykvernet pepper
2 ts fersk bredbladet persille, finhakket Olje til fritering
1 sitron delt i båter til servering

Bland mel og maizena i en bolle sammen med persille og krydre godt med salt og pepper. Fyll en frityrkjele 3/4 full med  frityrolje.  Sjekk om oljen er varm nok ved å slippe en brødbit oppi. Rull fisken i melblandingen, rist av det overflødige og stek fisken i 2-3 minutter eller til den er sprø.  La breitlingen renne godt av på kjøkkenpapir. Serveres breitlingen varm med sitronbåter.

Breitling er små fersk-. eller saltvannfisk, som minner om vår brisling. Tyskerne er glad i å fritysteke den.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.