Taco med fisk / Baja Fish Taco´s

Taco med fisk Baja fish tacosOppskrift (4 personer)

400 gr. skrei (all annen hvit fisk kan også brukes )
1/4 frisk ananas i små biter
1/2 boks cannellinibønner
1 bunt koriander
1 bunt mynte
Litt olivenolje

Fremgangsmåte taco med fisk:

  1. Vend fisken godt i krydderblandingen*
  2. Renn av bønnene i en sil.
  3. Stek fisk i olje i to minutter på hver side.
  4. Plukk mynte og koriander.

Fyll tortilla med guacamole, bønner, ananas, rødkålslow, urter, fisk og ha litt olivenolje på toppen. Serveres med limekrem.

*Krydder til panering av taco med fisk

1/2 ts kajennepepper
1 ss røkt paprika
1/2 ts hvitløkspulver
1 ss spisskummin
1 ss malte korianderfrø
3 ss hvetemel

  1. Varm opp en stekepanne.
  2. Rist spisskummin og de malte korianderfrøene i cirka ett minutt. Dette for å fremheve smaken i krydderblandingen.
  3. Ha alt krydderet i en finkutter, gjerne en grinder som ofte medfølger som tilbehør til stavmikseren.
  4. Mal det så fint du kan.
  5. Du kan gjerne lage en større porsjon som du har over i en lufttett beholder til senere bruk.

Foto/Tekst Taco md fisk Baja fisk taco`s: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.