Sursild

Oppskrift

6 sildefileter
1 dl eddik 7 %
1 ½ dl sukker
2 dl vann
1 middels stor rødløk
1 ts hel pepper
Fersk dill

Sursild
Vann ut filetene i ca. 1 time.
La dem renne av på kjøkkenpapir.
Bland eddik, sukker og vann og rør til sukkeret er oppløst.
Skjær løken i smale ringer.
Skjær sildefiletene i skrå gaffelbiter og legg dem lagvis på glasskrukke sammen med løkringer, pepper og dill.
Hell laken over og la krukken stå i romtemperatur over natten slik at laken får trekke godt inn i silden.
Oppbevar sursild deretter kaldt.

Her finner du flere oppskrifter med fisk!

GLASSMESTERSILD

GlassmestersildOppskrift

8 sildefileter
2 middels store løk
1 gulrot
1 bit pepperrot
1 ss hel pepper
1 ss sennepskorn
4 små laurbærblad
Et par små biter hel ingefær
¾ dl eddik  7 %
1 dl sukker
2 dl vann

Vann ut filetene i ca. 1 time. La dem deretter renne av på kjøkkenpapir. Skjær dem i skrå gaffelbiter, og legg dem lagvis i en glasskrukke sammen med løkringer, tynne gulrotskiver, pepperotskiver og krydder. Kok lake av eddik, sukker og vann. La laken bli helt kald før du heller den over sildeblandingen i krukken. Legg litt press på toppen slik at silden holder seg under laken i krukken. La silden stå i romtemperaturen natten over, deretter kaldt. Etter et par dager er den klar til servering.

Glassmestersild

PAELLA

PaellaOppskrift (5 personer)

1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker

Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne. Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent. Bland de hakkede hvitløksfeddene i. Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen. Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i. Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen. Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter. Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg. Ha de i pannen sammen med ertene. La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn. Smak til med salt og pepper før servering.

Paella

Red. Sursild

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.