Paella
Oppskrift (5 personer)
1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker
Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne.
Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent.
Bland de hakkede hvitløksfeddene i.
Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen.
Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i.
Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen.
Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter.
Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg.
Ha de i pannen sammen med ertene.
La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg.
Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn.
Smak til med salt og pepper før servering.
Paella servert med godt brød og aioli til er så godt at det må regnes ekstra store porsjoner!
Her finner du oppskriften på aioli!
Tekst/Foto: Kulinarisk.no