Seibiff med løk

Oppskrift (4 personer)

800 g seifilet
Salt og pepper
Hvetemel
3 løk i ringer
4 ss smør til steking

Seibiff med løk:
Skjær av skinn av seien, og skjær den deretter i passende stykker. Vend fiskestykkene i mel tilsatt salt og pepper. Stek dem i halvparten av smøret i 5 minutter på hver side. Smelt resten av smøret i en annen panne og brun løken i den. Legg den over fisken rett før servering.

PAELLA

PaellaOppskrift (5 personer)

1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker

Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne. Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent. Bland de hakkede hvitløksfeddene i. Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen. Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i. Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen. Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter. Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg. Ha de i pannen sammen med ertene. La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg. Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn. Smak til med salt og pepper før servering.

Paella

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.