Bechamelsaus (Hvit saus)

Bechamelsaus - klassisk hvit saus

Gryte fra Eva Solo. Betongfjøl fra www.hviit.no.

Oppskrift hvit saus (2 personer)

En klassisk bechamelsaus, som kan brukes som base til mange avarter av hvit saus, som f.eks. persille- eller ostesaus.

2 ss hvetemel
1 knivsodd pepper
1 knivsodd salt
4 dl kokende melk
1 knivsodd muskat
2 ss Smør

Smelt smøret i en gryte, og tilsett melet. Rør det godt inntil det blir en tykk masse.  Hell melken i litt om gangen under kraftig omrøring til den oppnår en jevn konsistens. La sausen koke i minst 5 minutter ved svak varme, mens du fremdeles rører. Smak bechamelsaus til med salt, pepper og muskat.

Tekst/foto/styling: Kulinarisk.no / Monica Friedrich / Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

SPAGHETTI CARBONARA

Spaghetti carbonara Kulinarisk.noOppskrift 4 porsjoner

400 g spaghetti
200 g smårettbacon
200 g parmesan, revet
4 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte
salt og nykvernet pepper

Kok pastaen etter anvisning. Stek baconet. Pisk eggeplommene sammen med fløten og smak til med salt og pepper. Tilsett halvparten av parmesanen. Hell vannet av spaghettien og ha den tilbake i gryten. Sørg for at resten av vannet dampes bort. Hell baconet over pastaen, etterfulgt av eggeblandingen. Rør godt rundt. Server med resten av den revne parmesanen.

Spaghetti carbonara

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Bechamelsaus
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)