Smørvafler med krem, sjokoladesaus og bringebær

Smørvafler med krem, sjokoladesaus og bringebær

Oppskrift (4-6 personer)

125 g hvetemel
1/2 ts salt
1 ts sukker
2 store egg
3 ss vann
1 dl øl
100 g smør + ekstra til steking
1 dl kremfløte

Smørvafler med krem, sjokoladesaus og bringebær:
Visp en glatt røre av hvetemel, salt, sukker, egg, vann og øl. Smelt smøret, avkjøl det litt og visp det inn i røren. Visp fløten til lett krem og vend den inn i røren. Ha smør i det varme vaffeljernet, og fordel 2-3 ss røre utover. Stek til vaflene er gylne og avkjøl dem på rist.

Varm sjokoladesaus til smørvafler

1 plate kokesjokolade
3 dl kremfløte

Varm opp kokesjokoladen og fløten, og la det småkoke på svak varme til sausen tykner litt.

Pisket krem til smørvafler

1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

Til servering:

1 eske ferske bringebær

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.