Sitrongranita

SitrongranitaOppskrift (4-6 personer)

3 dl sitronsaft, fra økologiske sitroner
1 ss revet sitronskall
200 g sukker

Sitrongranita:
Ha sitronsaft, skall og sukker i en liten kjele.
Kok på svak varme under omrøring i 5 minutter, eller til sukkeret er oppløst. Avkjøl.
Tilsett 5 dl vann i sitronblandingen og bland godt.
Hell det i en lav metallform, ca. 20 x 30 cm og avkjøl helt.
Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Ta formen ut og skrap med en gaffel slik at iskrystallene blir jevnt fordelt.
Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter til.
Bruk en gaffel og skrap granitaen i fine krystaller.
Sett formen i fryseren i 1 time før servering.
Fordel i avkjølte glass og server straks.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Foto og tekst – Sitrongranita: Monica Friedrich/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.