Sitrongranita
Oppskrift (4-6 personer)
3 dl sitronsaft, fra økologiske sitroner
1 ss revet sitronskall
200 g sukker
Sitrongranita:
Ha sitronsaft, skall og sukker i en liten kjele.
Kok på svak varme under omrøring i 5 minutter, eller til sukkeret er oppløst. Avkjøl.
Tilsett 5 dl vann i sitronblandingen og bland godt.
Hell det i en lav metallform, ca. 20 x 30 cm og avkjøl helt.
Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Ta formen ut og skrap med en gaffel slik at iskrystallene blir jevnt fordelt.
Sett formen tilbake i fryseren i 30 minutter til.
Bruk en gaffel og skrap granitaen i fine krystaller.
Sett formen i fryseren i 1 time før servering.
Fordel i avkjølte glass og server straks.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Foto og tekst – Sitrongranita: Monica Friedrich/Kjersti Edvartsen