Smuldrepai med rabarbra

Oppskrift

Fyll:

1/2 kg renset rabarbra
1 1/4 dl sukker
2 ts potetmel

Pailokk:

50 g smør
40 g brødrasp
40 g havregryn
20 g mandelflak
1 dl sukker

Smuldrepai med rabarbra:
Skrell rabarbraen og skjær den i ca. 5 cm lange biter. Legg dem i bunnen av en ildfast form. Bland potetmel og sukker og dryss det over rabarbraen. Bland det hele forsiktig. Potetmelet vil suge opp litt av væsken fra rabarbraen og paien blir tørrere.

Smuldre sammen smør, brødrasp, havregryn og mandelflak. Det skal bli en grynete masse. Fordel den over rabarbraen. Stek smuldrepaien midt i ovnen på 200 ° i ca. 30–40 minutter til den er gylden og sprø. Server smuldrepai lunken med vispet krem eller vaniljeis.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.