Smuldrepai med rabarbra
Oppskrift
Fyll:
1/2 kg renset rabarbra
1 1/4 dl sukker
2 ts potetmel
Pailokk:
50 g smør
40 g brødrasp
40 g havregryn
20 g mandelflak
1 dl sukker
Smuldrepai med rabarbra:
Skrell rabarbraen og skjær den i ca. 5 cm lange biter. Legg dem i bunnen av en ildfast form. Bland potetmel og sukker og dryss det over rabarbraen. Bland det hele forsiktig. Potetmelet vil suge opp litt av væsken fra rabarbraen og paien blir tørrere.
Smuldre sammen smør, brødrasp, havregryn og mandelflak. Det skal bli en grynete masse. Fordel den over rabarbraen. Stek smuldrepaien midt i ovnen på 200 ° i ca. 30–40 minutter til den er gylden og sprø. Server smuldrepai lunken med vispet krem eller vaniljeis.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!