Sjokolademousse

SjokolademousseOppskrift sjokolademousse (6 porsjoner)

225 kokesjokolade, spar litt til pynt
4 eggeplommer
2 eggehviter
100 g melis
2 dl kremfløte

Sjokolademousse:
Visp fløte til en myk krem og sett til kjøling, og smelt sjokoladen i vannbad over lav temperatur mens du rører.
Stivpisk eggehviter og melis.
Bland sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene.
Vend inn den piskede kremen og avslutt med å vende inn stivpisket eggehvite.

Fordel moussen i egnede posjonsformer og sett til kjøling i minst 2 timer. Pynt gjerne moussen med litt revet sjokolade på toppen, gjerne en litt lysere variant en du har brukt i selve sjokolademousse.

Denne desserten kan gjerne serves med en avec som Cognac. Mørk sjokolade og Cognac passer utmerket sammen.

Det finnes mange varianter av sjokolademoussen og du kan leke deg med forskjellige smakstilsetninger. Her er en variant med kaffe.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Dette er en oppskrift for oss som elsker sjokolade! Denne luftige sjokolademousse er en klar vinner blant desserter hver eneste gang.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.