Pistasjis
Oppskrift (Gir ca. 1 ½ l)
2 ½ dl pistasjkjerner
200 g sukker
5 dl helmelk
5 dl fløte
10 mellomstore eggeplommer
Pistasjis:
Kjør pistasjkjernene sammen med halvparten sukkeret til en fin masse i en food prosessor.
Bland melk og fløte i en gryte og kok opp.
Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en arbeidsbolle.
Visp helt til sukkeret er oppløst og blandingen er luftig.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper videre.
Hell alt tilbake i gryten og varm blandingen forsiktig opp under konstant omrøring.
Blandingen skal tykne, men må ikke koke.
Sil det hele over i en ren bolle eller form og avkjøl iskremen, før du setter den i fryseren.
Visp opp blandingen til pistasjisen et par ganger under innfrysningen for å unngå iskrystaller.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Alle har en favorittis. Vår finner du ikke i frysedisken. Vi lager EKTE pistasjis fra bunnen av som smaker fantastisk.
ISKREM
Oppskrift (4 personer)
4 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
150 g sukker
Hell melk og fløte i en stor tykkbunnet kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene i kjelen. Legg også stangen i. Kok opp under omrøring og trekk deretter kjelen fra varmen. La melkeblandingen avkjøle, mens du visper eggeplommer og sukker sammen til en luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Fjern vaniljestangen fra melkeblandingen og hell den forsiktig i eggedosisen under konstant visping. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Rør i den over svak varme til den begynner å tykne og bli kremaktig. Det må absolutt ikke koke.
Fyll vasken med kaldt vann, og sett kjelen i. Rør til eggekremen er avkjølt. Hell kremen over i en metallbolle slik at kulden transporteres raskere og dekk bollen med plast. Sett den i fryseren, og la den stå i ca. 2 timer til kremen er begynt å fryse inn. Ta den deretter ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser eller visp. Dette må du gjenta minst to ganger før kremen fryser helt. Dekk bollen med plast ellers danner det seg iskrystaller på overflaten.
Red. Pistasjis