Stekt banan

Stekt bananOppskrift stekt banan

5 små modne bananer
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 klype kanel
1 klype salt
Loffsmuler
Nøytral olje til steking
Melis

Stekt banan:
Varm oljen i en stekepanne.
Skrell og del bananene i to.
Visp egg, vaniljeekstrakt, kanel og salt i en bolle.
Dypp bananen i eggeblandingen og deretter i brødsmulene, Gjenta. Stek bananene til de er gyldne.
Legg de over på fettsugende papir og la dem renne av før du sikter melis over dem.

Server stekt banan med vaniljeis eller sjokoadesaus – eller hvorfor ikke begge deler!

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

EPLESTRUDEL

EplestrudelOppskrift

8 ark filodeig
3 gule epler
1 ts kanel
4 ss sukker
1 ss brødsmuler
1 ts vaniljesukker
1 ss valnøtter, hakkede
1 ss rosiner
25 g smør + ekstra til pensling

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en stekeplate med bakepapir. Smelt smøret og kok eplene sammen med sukkeret til de er møre og smøret er redusert, ca. 8-10 minutter. Ta av varmen og tilsett rosiner, kanel brødsmuler, vaniljesukker og valnøtter og rør godt sammen. Legg et ark med filodeig på stekeplaten og pensle den lett med smør. Legg et ark til over og pensle med smør igjen fortsett slik at du i alt har 4 ark oppå hverandre. Del arkene i på midten. Legg halvparten av eplefyllet langs kortendene, og la det være en 3 cm bred bord rundt arket uten fyll. Brett borden innover og rull filodeigen sammen. Pensle toppen av eplestrudelen. Gjenta prosessen og lag en eplestrudel til. Stek eplestrudlene i 25-30 minutter til filodeigen er gylden og sprø. Sikt melis over og server!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.