Coconut Cream Pie

Coconut-Cream-PieOppskrift

Paiskall:

3 dl hvetemel
160 g smør
2–3 ss sukker
1 egg
1 ss vann

Fyll:

1 boks kokosmelk
3 dl melk (lett- eller helmelk)
150 g sukker
60 g hvetemel
2 g salt
3 egg
100 g kokosmasse
1 ss vaniljesukker

Kremen på toppen:

1 boks Filadelfia naturell
5 ss sukker

Coconut Cream pie:
Smuldre mel og smør sammen og tilsett sukker. Elt deigen raskt sammen, tilsett egget og vannet mot slutten. Trykk deigen i en smurt kakeform, og la den stå i kjøleskapet i en time. Stek paiskallet i ca. 40 minutter ved 180 °C, eller til det blir lett gyldent.

Kok opp kokosmelk, melk, sukker, salt og hvetemel på lav varme under konstant omrøring. Blandingen skal bli ganske tykk, men pass på da den lett svir seg. Tilsett eggene, deretter kokosmasse og vaniljesukker. Rør inn, og hell blandingen i avkjølt paiskall, og la det stå i kjøleskapet i 3–4 timer.

Bland sammen Filadelfia og sukker. Fyll blandingen i en sprøytepose og fordel kremen over toppen av kaken.

Etter en kjøttfri middag på en mandag kan det smake med noe skikkelig godt til dessert. Coconut Cream Pie blir fort familiens favoritt.

Her finner du flere oppskrifter på kake!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

POTETPAI MED CHEVRÉ

Potetpai-med-chevré potetpai oppskrift

450 g poteter
150 g rømme
200 g chevré
250 g hvetemel
150 g smør
Vann
1 egg
Salt og nykvernet pepper

Hell melet i en bakebolle og tilsett smøret i små terninger. Kna smøret inn i melet, og tilsett et pisket egg. Deigen skal være glatt og myk, så tilsett litt vann hvis nødvendig. Form deigen til en ball, dekk den til med kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter.Kok potetene med skallet på til de er møre. Skyll dem i kaldt vann, skrell dem og skjær dem i skiver. Legg potetene på et smurt stekebrett, og hell rømme, salt og pepper over. Stek i forvarmet ovn på  180 grader i 10 minutter. Kjevl ut paideigen til et tynt lag og legg den over i en paiform på 27 cm. Stikk hull i paideigen med en gaffel, før du stekerden i 15 minutter. Skjær osten i tynne skiver. Fyll potetfyllet i paiformen og topp med osten. Stek videre i 15 minutter. Sett tilslutt på grillelementet og stek i 3 minutter. Server sammen med en frisk salat, gjerne med akaciehonning som dressing.

KEY LIME PIE

Key lime pie Kulinarisk.noOppskrift

4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.

Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet  i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.