Creme brulee
Oppskrift (4 personer)
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
75g sukker
4 eggeplommer
75 g brunt sukker til glasur
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok stangen og frøene opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl blandingen. Pisk sammen eggeplommene, og tilsett melkeblandingen i den. Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett dem deretter i en dyp langpanne, og hell vann i den til det dekker 1/3 av formene. Stek creme brulee i 30–40 minutter til den er litt fast i konsistensen. Avkjøl og dryss et tynt lag med brunt sukker over. Sett formene under grillelementet i ovnen i ca. 2–3 minutter til sukkeret karammelliseres.
Hvis du ønsker å pynte retten kan du kutte opp noen jordbær eller andre bær og legge forsiktig på eller ved siden av desserten.
Verdens mest populære dessert? En lørdagsfavoritt er det ihvertfall hos oss. Vi nyter creme brulee ofte til dessert!
Her finner du flere oppskrifter på desserter!