Ferskengelé

FerskengeléOppskrift ferskengelé (2 personer)

2 ferske røde ferskner + 1 til pynt
1 ss flytende honning
500 ml vann
5 ss sukker
1 ss skall av appelsin
Et par mynteblader
10 g gelatinpulver
100 ml kremfløte
1 ss melis
3 dråper vaniljeekstrakt

Ferskengelé:
Vask og skjær fersknene i skiver. Hell vann, sukker, appelsinskall, mynte og fersken i en gryte. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Ta gryten av varmen, og hell gelatinpulveret i 50 ml vann. La gelatinen absorbere vannet. Sil ingrediensene fra gryten, og tilsett gelatinen i blandingen. Rør rundt og hell i 2 pene dessertskåler. Sett dem i kjøleskapet og la dem stå til de stivner. Pisk kremfløten med melis og vaniljeekstrakt. Vend ferskenskivene i honningen, og pynt geleen med krem, fersken og mynteblader.

Flere oppskrifter til 17 mai frokost

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.