Appelsinris

AppelsinrisOppskrift appelsinris (4 personer)

1/3 l kremfløte
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Ca. 250 g ferdigkokt risgrøt
2-3 appelsiner

Appelsinris :
Kok grøt og avkjøl den slik at den er helt gjennomkald eller bruk gjerne gårsdagens rester hvis du har. Pisk kremen halvstiv og vend den forsiktig og jevnt inn i grøten. Rør videre til grøten er godt bladet inn i kremen uten klumper.
Bruk en skarp kniv og skjær skallet av appelsinene. Skjær ut appelsinfileter. La appelsinen renne av seg på kjøkkenpapir før du deler de opp i passe store biter og blander inn i kremen med en slikkepott. Spar ev. et par appelsinfileter til pynt. Sett appelsinrisen kjølig frem til servering.

Vi skal ikke stikke noe under stol her … vi har en forkjærlighet for gammeldagse oppskrifter. Det gjelder også når det kommer til desserter. Hvem av dere husker appelsinris fra bestemors kjøkken? Eller er det noen av dere som har holdt tradisjonen i hevd? Vi går i alle fall for å utnevne appelsinris til årets påskedessert!

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Tekst/Foto/Styling: Kulinarisk.no / Monica Friedrich Johannessen / Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.