Gresskarstrudel

GresskarstrudelOppskrift gresskarstrudel (4 personer)

6 ark filodeig
400 g revet gresskar, butternut squash eller hokkaido
30 g usaltet smør + ca. 90 g til pensling
80 g muscovadosukker
2 ss brødsmuler
1 klype kanel
1 vaniljestang

Gresskarstrudel:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt 30 g smør i en gryte og legg i gresskar, sukker, delt vaniljestang og frø samt kanel. Stek på lav varme til væsken er redusert og gresskaret er mørt. Ta gryten av varmen, tilsett brødsmuler og bland godt. La blandingen avkjøles i 5 minutter.

Legg 1 ark filodeig på en fjæl og pensle det lett med smeltet smør, legg et nytt ark med filodeig over og pensle. Dette gjør du med samtlige ark.

Legg gresskarblandingen som en pølse på den ene kortenden av filodeigen ved hjelp av en skje. La det være igjen en 3 cm bred bord lang ytterkantene uten. Brett arkene innover i topp og bunn og rull strudelen sammen. Pensle skjøten med smør og legg den over på en stekeplate kledd med bakepapir. Stek i 25-30 minutter til filodeigen er gylden og sprø. Sikt litt melis over ved servering.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.