Brente mandler

brente-mandlerOppskrift brente mandler

125 g mandler
125 g sukker
¼ dl vann
1 knivsodd kanel

Varm mandlene i en stekepanne, men pass på at de ikke brenner seg. Ha sukker, vann og kanel i en gryte. Varm opp til vannet har dampet inn, og sukkeret blir tørt. La det smelte igjen. Legg i de varme mandlene. Rør til glasuren fester seg til mandlene. Ta mandlene opp med gafler smurt med matolje og legg dem over på en stekeplate kledd med bakepapir. Skill de brente mandlene fra hverandre så langt det er mulig. Hvis ikke brekk dem fra hverandre når de er kalde. Oppbevar brente mandler i en tett boks eller på glass.

Vi forbereder alltid søtsaker i god tid før julefeiringen. Først ut er de brente mandlene, som også egner seg godt som vertinnegave hvis du er heldig å være invitert i førjulsselskap.

Her finner du flere oppskrifter på desserter!

Kandisert ingefær


kandisert-ingefaerOppskrift 

150 g fersk ingefær
3 ½ dl sukker
2 dl vann

Skrell ingefæren og skjær den i mindre biter. Kok opp 2 ½ dl av sukkeret og legg ingefæren i. La det småkoke i 2 timer. Hell av laken og legg ingefæren på bakepapir. Dryss resten av sukkeret over og la ingefæren tørke i et døgn før du bruker den.

Nøtteroser

notteroserOppskrift (ca. 25 stykk)

100g g malte hasselnøtter
100 g sukker
1 eggehvite
25 g smeltet smør
Hele hasselnøtter til pynt

Fremgangsmetode: Bland nøtter, sukker, eggehvite og til slutt smeltet smør til en fin røre.
La blandingen stå og svelle i minimum en time.
Deigen sprøytes i små sirkler (uten at det blir tomrom i midten) med sprøytpose, eller plasseres med skje på bakepapir på stekebrett. Stikk en hel nøtt i midten av hver kake til pynt.

Tid og ovn: Kakene stekes midt i ovnen i ca. 14 minutter ved 170ºC.

Annet: Tips: nøtteroser kan lages kun med mandler, eller mandler og nøtter kan blandes. Du kan også pynte de med striper av rennende sjokolade. Disse egner seg til å fryses.

Red. Brente mandler

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.