Karamellpudding

karamellpudding

Deilig og fristende karamellpudding. Fat fra Magnor Glassverk designet av Halvor Bakke.

Oppskrift (4 personer)

2 dl sukker til formen
4 dl melk
4 dl kremfløte
5 ss sukker
8 stk egg
1 stk vaniljestang

Smelt 2 dl sukker i en kjele til tykk karamell. Fordel karamellen i en egnet form.

Snitt vaniljestangen, skrap ut innholdet. Kok opp melk, fløte, 5 ss sukker samt vaniljestang og frøene. Sett blandingen til avkjøling.

Pisk eggene lett sammen. Tilsett blandingen mens det røres godt rundt. Sil blandingen før den helles i formen.

Forvarm ovnen til 125° Stek formen i en langpanne som er fylt med vann slik at den dekker ca. 1/3 av formen. Karamellpudding stekes i ca. 60- 90 minutter avhengig av ovn.

Karamellpuddingen avkjøles godt. Før servering hvelves den på fat og serveres med pisket krem og karamellsausen fra formen.

Bruk et serveringsfat som har litt dybde, så slipper du søl med karamellsausen.

Pisket krem

1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

Vinanbefaling til karamellpudding : Torres Moscatel Oro fra Catalonia i Spania er laget på Muscat de Alexandriadruen. Druen er veldig aromatisk og egner seg veldig godt til vin med sødme.

Den dufter av appelsin, karamell, appelsin og hvite blomster. Den har en fantastisk rik og fyldig munnfølelse med en lang ettersmak.

Druene høstes sent for å oppnå høy sukkerakkumulasjon, deretter tilsettes sprit til vinen som dreper gjæringen og etterlater seg en vin med naturlig restsødme.

Vinen er skreddersydd for spanjolenes Crema Catalana som er en variant av vår karamellpudding, og vil fungere like bra til det. Det er viktig at vinen matcher sødmenivået i desserten for en god match, og når karamell- og appelsinsmakene møter smakene fra karamellpuddingen vil disse opphøyes til et nytt nivå.

Torres Moscatel Oro
Varenummer: 4237102
Pris: 209,90 (50 cl)

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.