Nektariner med cognac og mascarponekrem

Oppskrift

2 nektariner
4 ts smør
Sukker
Vaniljesukker
Kanel
2 ss cognac

Mascarponekrem:

1 beger mascarpone
1 ss sukker
1/2 ss vaniljesukker
1 dl kremfløte
Bringebær til pynt

Del nektarinene i to og fjern steinene. Legg nektarinene i en ildfast form. Legg en ts smør i hvert av hulrommene etter steinene. Dryss nektarinene med sukker, vaniljesukker og kanel og hell cognac over dem. Stekes i ca. 20 minutter ved 200 grader, avhengig av hvor harde nektarinene er.

Pisk fløten til krem sammen med sukker og vaniljesukker. Vend kremen inn i mascarponen. Server nektarinene i porsjonsformer og fordel mascarponekremen over. Pynt med bringebær.

Nektariner er lett tilgjengelige og rimelige om sommeren. Dette er en enkel måte å gjøre dem litt mer spennende på.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.