Nektariner med cognac og mascarponekrem
Oppskrift
2 nektariner
4 ts smør
Sukker
Vaniljesukker
Kanel
2 ss cognac
Mascarponekrem:
1 beger mascarpone
1 ss sukker
1/2 ss vaniljesukker
1 dl kremfløte
Bringebær til pynt
Del nektarinene i to og fjern steinene. Legg nektarinene i en ildfast form. Legg en ts smør i hvert av hulrommene etter steinene. Dryss nektarinene med sukker, vaniljesukker og kanel og hell cognac over dem. Stekes i ca. 20 minutter ved 200 grader, avhengig av hvor harde nektarinene er.
Pisk fløten til krem sammen med sukker og vaniljesukker. Vend kremen inn i mascarponen. Server nektarinene i porsjonsformer og fordel mascarponekremen over. Pynt med bringebær.
Nektariner er lett tilgjengelige og rimelige om sommeren. Dette er en enkel måte å gjøre dem litt mer spennende på.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!