Karameller

KaramellerOppskrift karameller (ca. 40 – 50 stykker)

1 ½  ss smør
2 ss lys sirup
200 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte

Karameller :
Bruk en tykkbunnet kjele.
Smelt smøret og ha deretter i sukker og sirup.
La det smelte til en flytende masse og ha i halvparten av melken.
Kok opp og ha i resten av melken og kok opp igjen.
Tilsett fløte og kok opp igjen.
La det så småkoke på svak og jevn varme og rør om av og til.
Koketiden er opptil 2 timer.

For å sjekke om karamellen er ferdig tar du et lite glass med kaldt vann og tar oppi litt av massen med en teskje. Hvis massen stivner og du kan rulle den til en ball, er karamellene ferdig. Hell det i en liten form med bakepapir i bunnen, la det avkjøles før du setter det i kjøleskapet natten over.

Kutt den opp i passelige biter og et tips er å skylle kniven under varmt vann for da er det lettere å kutte og lage fine firkantede karameller. Pakk karamellbitene f.eks. inn i bakepapir og la de stå kjølig.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Kulinarisk fotograf Monica Friedrich Johannessen med bildet og oppskrift på karamellene sine.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.