Grillet ananas

Grillet ananasOppskrift (6 personer)

1 ananas

Lake:

2 dl mørk rom
6 toppede ss brun farin
1 stjerneanis
6 kardemommekapsler

I tillegg:

1 håndfull fersk mynte
Vaniljeis

Grillet ananas:
Skjær skallet av ananasen og så i ringer. Fjern stokken i midten. Grill ananasbitene i 1 minutt på hver side. Ta dem av varmen, og legg dem i en smurt aluminiumsform. Kok ingrediensene til laken, og hell den over ananasskivene. Legg  dem så på grillen i 10 minutter. Server med fersk mynte og vaniljeis.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Har du startet grillsesongen? Fersk ananas egner seg godt til å grille. Server grillet ananas sammen med vaniljeis og du har en deilig frisk dessert!

CREME BRULEE


Creme brulee oppskrift
Oppskrift (4 personer)

1 vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
75g sukker
4 eggeplommer
75 g brunt sukker til glasur

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok stangen og frøene opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl blandingen. Pisk sammen eggeplommene, og tilsett melkeblandingen i den. Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett dem deretter i en dyp langpanne, og hell vann i den til det dekker 1/3 av formene. Stek créme brûleen i 30–40 minutter til den er litt fast i konsistensen. Avkjøl og dryss et tynt lag med brunt sukker over. Sett formene under grillelementet i ovnen i ca. 2–3 minutter til sukkeret karammelliseres.

Hvis du ønsker å pynte retten kan du kutte opp noen jordbær eller andre bær og legge forsiktig på eller ved siden av desserten.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.