Pikekyss

PikekyssOppskrift pikekyss

3 eggehviter
225 g sukker
1⁄4 ts salt
1 ts sitronsaft

Pikekyss:
Gni inn en arbeidsbolle med litt salt og et par dråper sitron. Ha i eggehvitene og 1/3 av sukkeret og pisk det luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på et bakepapir. Sett marengsen i ovnen på  60 grader i ca. 2 timer til tørking.

Ønsker du ulike farger på pikekyssene, deler du opp marengsrøren og har konditorfarge i.

Pikekyss er små marengser. Bruk dem som pynt på kaker eller spis dem sammen med ulike former for dessert, som f.eks. iskrem.

BRENTE MANDLER

Brente mandlerOppskrift

125 g mandler
125 g sukker
¼ dl vann
1 knivsodd kanel

Varm mandlene i en stekepanne, men pass på at de ikke brenner seg. Ha sukker, vann og kanel i en gryte. Varm opp til vannet har dampet inn, og sukkeret blir tørt. La det smelte igjen. Legg i de varme mandlene. Rør til glasuren fester seg til mandlene. Ta mandlene opp med gafler smurt med matolje og legg dem over på en stekeplate kledd med bakepapir. Skill dem fra hverandre så langt det er mulig. Hvis ikke brekk dem fra hverandre når de er kalde. Oppbevar de brente mandlene i en tett boks eller på glass.

Brente mandler

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.