Sjokolademousse med kaffe

Sjokolademousse med kaffeOppskrift med kaffe (4 personer)

125 kokesjokolade, spar litt til pynt
¾ dl kaffe
2 egg
3 ss sukker
2 ½ dl kremfløte
2-3 ss cointreau, cognac eller ½ ts finrevet appelsinskall

Sjokolademousse med kaffe:
Del sjokoladen i biter og smelt den i kaffen over svak varme. Visp eggeplommer og sukker til en lett eggedosis, Tilsett den varme sjokolademassen under kraftig omrøring.

Visp fløte og eggehviter hver for seg og bland det inn i kremen, Smak til med likør/appelsinskall. Fordel sjokolademoussen i egnede posjonsformer, sett til kjøling slik at moussen stivner. Pynt med en klatt krem og revet sjokolade.

Alternativt kan desserten pyntes med kaffebønner, raspet hvit sjokolade eller finrevet appelsinskall.

Sjokolademousse med kaffe kan gjerne serves med en avec som Cognac. Mørk sjokolade og Cognac passer utmerket sammen. Det finnes mange varianter av sjokolademoussen og du kan leke deg med forskjellige smakstilsetninger.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

KEY LIME PIE

Key lime pie Kulinarisk.noOppskrift

4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.

Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet  i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.