Trollkrem

trollkremOppskrift trollkrem (4-5 personer)

1 l tyttebær
1 ½-2 dl sukker
1 eggehvite
Vaniljesukker

Trollkrem:
Bland tyttebær, sukker og eggehvite i en kjøkkenmaskin eller med en tresleiv til sukkeret er oppløst og kremen skummer godt. Smak til med litt vaniljesukker. Server trollkremen med krumkaker til.

Oppskrift på krumkaker

Du trenger hverken mye tid eller mange ingredienser for å lage denne urnorske tradisjonsdesserten. Nå som tyttebærene er lett tilgjengelige, er det bare å nyte dem!

Foto: Monica Freidrich

Krumkaker til trollkrem

Oppskrift (ca. 40 krumkaker)

4 egg
250 g sukker
250 g smeltet smør
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (kan sløyfes)

Du trenger krumkakejern og ev. en krumkakepinne

Fremgangsmetode: Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smeltet smør og tilsett hvetemel (bruk sikt for å unngå klumper i røren), og kardemomme. La røren svelle i minst 1 time.

Tid og ovn: Legg en stor teskje røre på midten av det varme krumkakejernet, og stek kakene til de er gylne. Ikke bruk for sterk varme da vil de bli brent. Form krumkakene med en gang når de er rykende varme. Du kan selv velge form på dem etter eget ønske.

Kremmerhus ved hjelp av krumkakepinne, sigarform eller som en kurv ved å legge dem over en liten kopp/skål. Husk å avkjøle krumkakene helt før du legger dem i en lufttett kakeboks.

Annet: Baketips: En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke lik mengde mel, sukker og smør som vekten på eggene. Eksempel : 3 egg som veier 180 g bruker du 180 gram sukker, 180 g smør og 180 g hvetemel.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.