Hvit sjokolademousse med bær

Oppskrift hvit sjokolademousse (4 personer)

200 g hvit sjokolade
1 egg
1 eggeplomme
3 dl créme fraîche
2 dl bær, f.eks. bjørnebær, bringebær, blåbær
Litt melis
Fersk sitronmelisse

Hvit sjokolademousse er en deilig dessert! Hakk sjokoladen, og hell den i en bolle over vannbad på lav varme, og la den smelte. Avkjøl den smeltede sjokoladen litt, og pisk den sammen med egg. Vend créme fraîche i. Fordel  i 4 små porsjonsformer, og sett dem i kjøleskapet i 2-3 timer. Fordel de friske bærene over før servering, og sikt melis over. Pynt til slutt hvit sjokolademousse med litt sitronmelisse.

ECLAIR

EclairsOppskrift (Ca. 20 stk.)

Vannbakkelsdeig:

1 ¼ dl melk
1 ¼ dl vann
1 knivsodd salt
1 ts sukker
125 g smør
2 ½ dl mel
5 egg

Fyll:

½ l kremfløte
1-2 ts sukker

Glasur:

120 g mørk sjokolade
½ ts nøytral olje
1 ¼ dl fløte

Hell melk, vann, salt, sukker og smør i en gryte, og kok opp. Tilsett melet, og pisk kraftig til deigen er ensartet og slipper kantene på gryten. Det tar ca. 3 minutter. Ta gryten av varmen, og rør deretter eggene i et om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bruk to skjeer eller en sprøytepose til å sette deigen i 8-10 cm lange kaker på en stekeplate og husk at det må være god plass mellom hver eclair. Sett platen i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Ovnsdøren må ikke åpnes under stekingen da den kalde luften får eclairene til å falle sammen. Ta en av eclairene ut først, og sjekk om den faller sammen. Hvis den gjør det må resten av eclairene steke litt til. Avkjøl dem på en rist.

Pisk kremfløten til krem, og smak til med litt sukker. Hell kremen i en sprøytepose eller i en frysepose, som du klipper hull i enden på.

Hell sjokolade og olje i en bolle. Varm imens opp fløten til rett under kokepunktet i en gryte. Hell den varme fløten over sjokoladen. La det stå i 2 minutter, og rør deretter forsiktig sammen til en glatt sjokolademasse.

Skjær alle eclairene over på midten. Fyll dem med en stripe krem, og legg deretter lokket på. Smør glasuren på, og server med det samme.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.