Plommepai

Plommepai

Oppskrift

Fyll:
1/2 kg plommer
1 1/4 dl sukker
1 ts kanel

Pailokk til plommepai:
50 g smør
40 g hvetemel
40 g havregryn
1 dl sukker

Del plommene i to, fjern steinene og skjær dem i mindre biter. Legg dem i en liten støpejernspanne. Dryss sukker og kanel over plommene. Bland det hele forsiktig, og stek til plommene er møre i ca. 5 minutter.

Smuldre sammen smør,hvetemel, sukker og havregryn til en grynete masse. Fordel den over plommene. Stek paien midt i ovnen på 200 °C i ca. 30–40 minutter til den er gylden og sprø. Server paien lunken med vispet krem eller vaniljeis.

Det er mye god norsk frukt i sesong, som for eksempel epler, pærer og plommer. Ikke bare er kvaliteten på topp, men prisene er også gunstige. Dette er oppskriften på en fantastisk velsmakende og lettlaget plommepai!

KEY LIME PIE

Key lime pie Kulinarisk.noOppskrift

4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.

Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet  i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Plommepai
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)