Ferske bær med zabaione
Ferske bær med vinkokt, italiensk saus.
Oppskrift (4 personer)
ca. 6 dl blandede ferske bær,f.eks. bringebær, blåbær og jordbær
Sukker
Zabaionesaus:
2 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl hvitvin
Ev. 1 ts potetmel
Ferske bær med zabaione:
Skyll og skjær store bær i mindre biter. Bland med litt sukker og legg i pene glass eller på tallerkener. Visp eggeplommer og sukker til sausen i en tykkbunnet gryte. Tilsett vinen og visp konstant over lav varme. Det tar ca. 10 minutter. Hell sausen over bærene og server.
Ferske bær med zabaione – har du vært i Italia, har du sikkert smakt eggekremen zabaione. Den smaker ypperlig sammen med sommerens friske bær.
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen