Ovnsbakte fiken
Oppskrift (2 personer)
4 modne fikener
1 ss sukker
2 ss smør
1 ss honning
2 kanelstenger
1/2 ts malt kanel
1 kvist fersk timian
½ dl rødvinsgløgg
Ovnsbakte fiken:
Dryss sukker i en støpejernspanne. Lag et snitt i toppen av hver fiken og sett dem i pannen. Legg honning, smør, urter og kanelstang i. Stek på 200 grader i ovnen i 10-15 minutter. Legg fikenene over på aluminiumsfolie. Sett pannen på stekeplaten, og tilsett gløgg. Småkok til væsken kondenseres til en sirup. Hell sirupen over fikenene og server med vaniljeis.
Oppskrift på vaniljeis finner du her
En enkel, men sofistikert dessert der smaken er både fyldig og kompleks. Ovnsbakte fiken er en passende godbit på kalde høstkvelder!
BLÅBÆRMUFFINS
Oppskrift
250g smør romtemperert
2 dl sukker
2 dl brun sukker
6 dl hvetemel
2 dl melk
3 ts bakepulver
4 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
Ca. 1/2 pose med frosne blåbær
Pisk smør og sukker hvitt, og pisk deretter inn ett egg om gangen. Pisk vaniljeekstrakt, siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn i egg/sukker- blandingen vekselsvis med melken. Rør inn de frosne blåbærene forsiktig og fyll muffinsformer 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20-25 minutter. (Best resultat får du hvis du bruker et muffinsbrett i stål under papirformene slik at de ikke flyter utover, og lar dem avkjøles i 10-15 minutter på muffinsbrettet).
Disse muffinsne kan fryses. Pakk dem inn i plast før du legger dem i fryseren og lar dem få lov til å tine i plasten når du tar dem ut. Da vil de være saftige og gode når du skal spise dem.