Ovnsbakte fiken

Ovnsbakte fikenOppskrift (2 personer)

4 modne fikener
1 ss sukker
2 ss smør
1 ss honning
2 kanelstenger
1/2 ts malt kanel
1 kvist fersk timian
½ dl rødvinsgløgg

Ovnsbakte fiken:
Dryss sukker i en støpejernspanne. Lag et snitt i toppen av hver fiken og sett dem i pannen. Legg honning, smør, urter og kanelstang i. Stek på 200 grader i ovnen i 10-15 minutter. Legg fikenene over på aluminiumsfolie. Sett pannen på stekeplaten, og tilsett gløgg. Småkok til væsken kondenseres til en sirup. Hell sirupen over fikenene og server med vaniljeis.

Oppskrift på vaniljeis finner du her

En enkel, men sofistikert dessert der smaken er både fyldig og kompleks. Ovnsbakte fiken er en passende godbit på kalde høstkvelder!

BLÅBÆRMUFFINS

Blåbærmuffins oppskriftOppskrift

250g smør romtemperert
2 dl sukker
2 dl brun sukker
6 dl hvetemel
2 dl melk
3 ts bakepulver
4 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
Ca. 1/2 pose med frosne blåbær

Pisk smør og sukker hvitt, og pisk deretter inn ett egg om gangen. Pisk vaniljeekstrakt, siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn i egg/sukker- blandingen vekselsvis med melken. Rør inn de frosne blåbærene forsiktig og fyll muffinsformer 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20-25 minutter. (Best resultat får du hvis du bruker et muffinsbrett i stål under papirformene slik at de ikke flyter utover, og lar dem avkjøles i 10-15 minutter på muffinsbrettet).

Disse muffinsne kan fryses. Pakk dem inn i plast før du legger dem i fryseren og lar dem få lov til å tine i plasten når du tar dem ut. Da vil de være saftige og gode når du skal spise dem.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.