Jordbærgelé

JordbærgeleOppskrift jordbærgele (4-6 personer)

300 g jordbær
2 dl kremfløte
2 eggeplommer
50 g sukker
2 ss melis
4 ark gelatin
1 par jordbær til pynt
Mynteblader til pynt
2 ss rosevann, fås kjøpt i matbutikker med produkter fra Tyrkia og Midt-Østen samt utvalgte helsekostforretninger

Jordbærgele:
Rens, vask og tørk jordbærene. Hakk dem grovt, tilsett rosevann og dryss dem med melis og la dem stå i 20 minutter og hvile.

Pisk eggeplommene sammen med sukker i et kokende vannbad til en tykk hvit krem. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i et par minutter. Ta den ut og kryst vannet ut av den og rør den forsiktig inn i eggekremen. Rør til kremen er jevn. Avkjøl kremen. Kjør jordbærene til en jevn puré i en food processor eller blender. Vend pureen forsiktig inn i eggekremen. Pisk fløten til krem, og vend også den inn. Hell blandingen over i en passende form og la den stå i minst 2 timer i kjøleskapet. Pynt jordbærgele med jordbær, mynteblader og ev. spiselige blomster.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Hvem liker vel ikke gelé? Den beste lager du selv, som denne basert på jordbær. Du kan fint tilberede jordbærgelen av både ferske og frosne jordbær.

BRINGEBÆRSYLTETØY

BringebærsyltetøyOppskrift (Gir ca. 2 liter)

4 l rensede bringebær
1,2 l sukker

Skyll bærene og legg dem i en gryte. Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke. Hell i sukkeret og rør til det er oppløst. Gi så syltetøyet et godt oppkok. Fyll det direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.

Bringebærsyltetøy

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.