Eplestrudel

EplestrudelOppskrift

8 ark filodeig
3 gule epler
1 ts kanel
4 ss sukker
1 ss brødsmuler
1 ts vaniljesukker
1 ss valnøtter, hakkede
1 ss rosiner
25 g smør + ekstra til pensling

Eplestrudel:
Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en stekeplate med bakepapir. Smelt smøret og kok eplene sammen med sukkeret til de er møre og smøret er redusert, ca. 8-10 minutter. Ta av varmen og tilsett rosiner, kanel brødsmuler, vaniljesukker og valnøtter og rør godt sammen. Legg et ark med filodeig på stekeplaten og pensle den lett med smør. Legg et ark til over og pensle med smør igjen fortsett slik at du i alt har 4 ark oppå hverandre. Del arkene i på midten. Legg halvparten av eplefyllet langs kortendene, og la det være en 3 cm bred bord rundt arket uten fyll. Brett borden innover og rull filodeigen sammen. Pensle toppen av eplestrudelen. Gjenta prosessen og lag en til. Stek den i 25-30 minutter til filodeigen er gylden og sprø. Sikt melis over og server!

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Eplestrudel er en tradisjonell tysk dessert, som ikke er uoverkommelig vanskelig å lage. Den smaker nydelig og kan gjerne serveres med litt vaniljeis til.

PÆREKAKE

PærekakeOppskrift

4  pærer
2  egg
150 g sukker
50 g smeltet smør
¾ dl helmelk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1½ ts malt kanel

Smør en liten langpanne på ca. 22 x 30 cm, og forvarm stekeovnen til 200 °.  Skrell pærene og fjern kjernehusene. Skjær pærene i små terninger. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen inn i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Vend pærene forsiktig inn i deigen, og hell deigen i langpannen. Stek kaken midt i ovnen i ca 30-35 minutter. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter. Server med vaniljeiskrem eller vaniljesaus.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.