Riskrem

RiskremOppskrift (4 porsjoner)

3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl ferdigkokt risgrøt, avkjølt

Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Vend kremen forsiktig inn i risgrøten. Server med rød saus.

Rød saus til riskrem

Oppskrift

2 dl husholdningssaft
3 dl vann
1 ss potetmel
2 ss vann

Gi saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Ikke la sausen stå og koke da den blir seig.

Vinanbefaling til riskrem: Pocas Late Bottled Vintage fra Douro i Portugal lages på de fem lokale og tradisjonelle druetypene Touriga National, Touriga Franca, Tinta Barocca, Tinta Rorits og Tinta Cao. Late Bottle Vintage (LBV) er en portvinsstil som blandes av ulike viner med ung alder og kort lagring, for å gi en portvin med primærfrukt som er drikkemoden når den slippes på markedet.

Vinen dufter av modne, søte, røde og mørke bær, har en rik fylde og munnfølelse med flott konsentrasjon og sødme. Vinanbefalinger til melkebaserte retter er alltid en utfordring, og dette er det nærmeste en god match du kan komme. Hetviner brukes mye til vanskelige retter hvor vanlig vin ofte kommer til kort.

Den fruktdrevne stilen til en LBV samt sødmen og alkoholen vil spille fint på lag med den røde sausen og sødmen til desserten.

Pocas LBV 2009

Varenummer: 9477001

Pris: 219,90,-

Foto/tekst – riskrem: Monica Friedrich/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.