Pisket krem

Pisket kremOppskrift

1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

Fastelavensboller

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

EPLESTRUDEL

EplestrudelOppskrift

8 ark filodeig
3 gule epler
1 ts kanel
4 ss sukker
1 ss brødsmuler
1 ts vaniljesukker
1 ss valnøtter, hakkede
1 ss rosiner
25 g smør + ekstra til pensling

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en stekeplate med bakepapir. Smelt smøret og kok eplene sammen med sukkeret til de er møre og smøret er redusert, ca. 8-10 minutter. Ta av varmen og tilsett rosiner, kanel brødsmuler, vaniljesukker og valnøtter og rør godt sammen. Legg et ark med filodeig på stekeplaten og pensle den lett med smør. Legg et ark til over og pensle med smør igjen fortsett slik at du i alt har 4 ark oppå hverandre. Del arkene i på midten. Legg halvparten av eplefyllet langs kortendene, og la det være en 3 cm bred bord rundt arket uten fyll. Brett borden innover og rull filodeigen sammen. Pensle toppen av eplestrudelen. Gjenta prosessen og lag en eplestrudel til. Stek eplestrudlene i 25-30 minutter til filodeigen er gylden og sprø. Sikt melis over og server!

RABARBRAGRØT MED VANILJESAUS

Rabarbragrøt med vaniljesausOppskrift (6 porsjoner)

1 kg rabarbra
250 g sukker
6 dl vann
30 g potetmel
Kanel

Vaniljesaus:

1 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl melk
80 g sukker
5 eggeplommer

Vask og rens rabarbraen for ytterlaget og skjær den i små biter. Kok i vann sammen med sukker til rabarbraen har gått i stykker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, trekk gryten av platen og rør i potetmeljevningen. Gi så gryten et raskt oppkok. Strø litt sukker og kanel på toppen for å hindre at det danner seg snerk.

Del vaniljestangen på langs og ta ut frøene. Bland vaniljestangen og frøene fra den med resten av ingrediensene, og varm opp til vaniljesausen tykner under omrøring. Ta av varmen og sil. Avkjøl vaniljesausen under omrøring.

Fordel rabarbragrøt i passende dessertskåler eller glass, og hell vaniljesaus over.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Pisket krem
Publisert
Forberedelser
Total tid
Vurdering
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)