Sitronfromasj
Oppskrift sitronfromasj
4 eggeplommer
100 g sukker
1 sitron, saften og revet skall av den
4 ark gelatin
4 eggehviter
Pisket krem
Sitronfromasj:
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret og tilsett revet sitronskall. Bløt gelatinen i sitronsaften, og hell den gjennom en sikt ned i eggeplommemassen. Vend inn stivpiskede eggehviter litt om gangen, sett fromasjen i kjøleskapet til den stivner. Pynt sitronfromasjen med litt pisket krem før servering.
Sitronfromasj – En god gammeldags dessert, som er enkel å lage og deilig syrlig på smak!
PISKET KREM
Oppskrift
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
APPELSINFROMASJ
Oppskrift (4 personer)
2 1/2 dl kremfløte
2 egg
3 ss sukker
6 gelatinplater
Saft og skall av 2 appelsiner
Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. I mellomtiden separerer du eggene, og lager eggedosis av sukker og eggeplommer. Tilsett revet appelsinskall og -saft. Pisk fløten til krem og visp eggehvitene stive. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme. Rør den smeltede gelatinen inn i eggedosisen. Vend inn eggehviter og krem. Hell massen i en form og sett den i kjøleskapet i miniumum 3 timer til den er stiv.