Sitronfromasj

SitronfromasjOppskrift sitronfromasj

4 eggeplommer
100 g sukker
1 sitron, saften og revet skall av den
4 ark gelatin
4 eggehviter
Pisket krem

Sitronfromasj:
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret og tilsett revet sitronskall. Bløt gelatinen i   sitronsaften, og hell den gjennom en sikt ned i eggeplomme­massen. Vend inn stivpiskede eggehviter litt om gangen, sett fromasjen i kjøleskapet til den stivner. Pynt sitronfromasjen med litt pisket krem før servering.

Sitronfromasj – En god gammeldags dessert, som er enkel å lage og deilig syrlig på smak!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

PISKET KREM

Oppskrift

1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

Pisket krem

APPELSINFROMASJ

Oppskrift (4 personer)

2 1/2 dl kremfløte
2 egg
3 ss sukker
6 gelatinplater
Saft og skall av 2 appelsiner

Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. I mellomtiden separerer du eggene, og lager eggedosis av sukker og eggeplommer. Tilsett revet appelsinskall og -saft. Pisk fløten til krem og visp eggehvitene stive. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme. Rør den smeltede gelatinen inn i eggedosisen. Vend inn eggehviter og krem. Hell massen i en form og sett den i kjøleskapet i miniumum 3 timer til den er stiv.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.