Appelsinfromasj

AppelsinfromasjOppskrift appelsinfromasj (4 personer)

2 1/2 dl kremfløte
2 egg
3 ss sukker
6 gelatinplater
Saft og skall av 2 appelsiner

Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. I mellomtiden separerer du eggene, og lager eggedosis av sukker og eggeplommer. Tilsett revet appelsinskall og -saft. Pisk fløten til krem og visp eggehvitene stive. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme. Rør den smeltede gelatinen inn i eggedosisen. Vend inn eggehviter og krem. Hell massen i en form og sett den i kjøleskapet i miniumum 3 timer til den er stiv.

Da vi hadde en del appelsiner til overs, fant vi ut at vi måtte bare lage en god gammeldags appelsinfromasj. Den smakte fortreffelig friskt!

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.