Appelsinfromasj
Oppskrift appelsinfromasj (4 personer)
2 1/2 dl kremfløte
2 egg
3 ss sukker
6 gelatinplater
Saft og skall av 2 appelsiner
Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. I mellomtiden separerer du eggene, og lager eggedosis av sukker og eggeplommer. Tilsett revet appelsinskall og -saft. Pisk fløten til krem og visp eggehvitene stive. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme. Rør den smeltede gelatinen inn i eggedosisen. Vend inn eggehviter og krem. Hell massen i en form og sett den i kjøleskapet i miniumum 3 timer til den er stiv.
Da vi hadde en del appelsiner til overs, fant vi ut at vi måtte bare lage en god gammeldags appelsinfromasj. Den smakte fortreffelig friskt!
Her finner du flere oppskrifter på dessert!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz