Multekrem

MultekremOppskrift multekrem (4 personer)

3 ½ dl kremfløte
6 dl sukrede multer

Visp fløten stiv. Bland kremen og multene lett sammen. Hell kremen i en pen dessertbolle. Pynt med litt multer på toppen og server gjerne krumkaker til.

Vinanbefaling til multekrem: Pocas Tawny Special Reserve Portvin fra Douro I Portugal lages på de fem lokale og tradisjonelle druetypene Touriga National, Touriga Franca, Tinta Barocca, Tinta Rorits og Tinta Cao.

Tawny er en portvinsstil som er laget i en oksidativ stil, som betyr lang lagring i gamle eikefat hvor vinen ligger og “puster” gjennom de porøse eiketønnene og utvikler seg med årene. Vinen blendes så sammen av forskjellige baseviner med ulik alder av kjellermesteren til en stil som er typisk for produsenten.

Portvin regnes som en hetvin, grunnet at druebrenevin tilsettes halvveis i gjæringen for å beholde det naturlige sødmenivået i vinen samtidig som alkoholnivået økes til ønsket mengde. Vinen dufter av tørkede frukter, rosiner, vanilje lær og brent sukker. Den har en flott fylde, en god varmende munnfølelse og en flott utviklet karakter. Denne oksidative, utviklede vinen passer perfekt sammen med multenes særegne karakter, og sødmen og alkoholen i vinen spiller fint på lag med sødmen i desserten.

Pocas Tawny Special Reserve

Varenummer: 8034001

Pris: 209,90

Nå når multene kan sankes ferske, lager vi selvfølgelig multekrem til dessert. Vi server også de voksne ved bordet en portvin som passer perfekt til sødmen fra multene.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

KRUMKAKER

(ca. 40 stykker)

4 egg
250 g sukker
250 g smeltet smør
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (kan sløyfes)

Du trenger krumkakejern og ev. en krumkakepinne

Fremgangsmetode: Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smeltet smør og tilsett hvetemel (bruk sikt for å unngå klumper i røren), og kardemomme. La røren svelle i minst 1 time.

Tid og ovn: Legg en stor teskje røre på midten av det varme krumkakejernet, og stek kakene til de er gylne. Ikke bruk for sterk varme da vil de bli brent. Form krumkakene med en gang når de er rykende varme. Du kan selv velge form på dem etter eget ønske.

Kremmerhus ved hjelp av krumkakepinne, sigarform eller som en kurv ved å legge dem over en liten kopp/skål. Husk å avkjøle krumkakene helt før du legger dem i en lufttett kakeboks.

Annet: Baketips: En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke lik mengde mel, sukker og smør som vekten på eggene. Eksempel : 3 egg som veier 180 g bruker du 180 gram sukker, 180 g smør og 180 g hvetemel.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.