Stekt sild med epler og grønnkål
Oppskrift (2 personer)
2-4 sildefileter
salt og pepper
2 ts dijonsennep
2 ss rugmel
15 g smør eller 1 ss olje
2 epler, i båter
2 ss eplevineddik
1 dl eplemost
Grønnkålsalat:
150 g fersk grønnkål
½ ts salt
1 ss eplevineddik
1 ss olje
1-2 ts finrevet pepperrot
Stekt sild med epler og grønnkål:
Start med salaten: Riv grønnkålbladene fra hverandre, skyll dem nøye og finhakk dem.
Elt dem sammen med ½ ts salt, eplevineddik og olje og tilsett pepperrot.
Krydre sildefiletene med salt og pepper og smør dem med sennep.
Vend dem i rugmel og stek dem gylne i en varm panne med smør eller olje i 4-5 minutter på hver side.
Ta dem ut av pannen og stek eplene gylne.
Tilsett eplevineddik og gi det et oppkok.
Tilsett eplemost og kok det igjennom.
Legg silden tilbake i pannen og varm dem i epleblandingen.
Server stekt sild med epler og grønnkål med rugbrød eller kokte poteter.