Stekt sild med epler og grønnkål

Oppskrift (2 personer)

2-4 sildefileter
salt og pepper
2 ts dijonsennep
2 ss rugmel
15 g smør eller 1 ss olje
2 epler, i båter
2 ss eplevineddik
1 dl eplemost

Grønnkålsalat:
150 g fersk grønnkål
½ ts salt
1 ss eplevineddik
1 ss olje
1-2 ts finrevet pepperrot

Stekt sild med epler og grønnkål:
Start med salaten: Riv grønnkålbladene fra hverandre, skyll dem nøye og finhakk dem.
Elt dem sammen med ½ ts salt, eplevineddik og olje og tilsett pepperrot.
Krydre sildefiletene med salt og pepper og smør dem med sennep.
Vend dem i rugmel og stek dem gylne i en varm panne med smør eller olje i 4-5 minutter på hver side.
Ta dem ut av pannen og stek eplene gylne.
Tilsett eplevineddik og gi det et oppkok.
Tilsett eplemost og kok det igjennom.
Legg silden tilbake i pannen og varm dem i epleblandingen.

Server stekt sild med epler og grønnkål med rugbrød eller kokte poteter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.