Sitronsild

Oppskrift

400 g utvannet spekesild
2 løk
3 dl vann
1 dl eddik
4 dl sukker
1 ts nykvernet hvit pepper
2 ts knust peppermix
2 laurbærblad
5 nellikspikre

Sitronsaus til sitronsild:

1  eggeplomme
1 ss fransk sennep
1/2 dl rapsolje
1 sitron, saften av den og revet skall
2 ss sukker
1 dl crème fraîche
1/2  ts nykvernet sort pepper
3  salatløk, finhakket
1 dl dill,finhakket

Pynt:
Sitron
Dillskudd

Skyll sildefiletene og skjær dem i biter på skrå.

Lake til sitronsild: Kok opp vann, eddik, sukker og krydder. La laken bli kald. Legg sild og løk i et glass og hell laken over. La stå i et døgn. Ta silden ut av laken.

Sitronsaus: Rør samman eggeplomme og sennep. Tillsett oljen i en tynn stråle under visping. Tillsett sitronskall, sitronsaft, sukker og crème fraîche. Krydre med peppar og smaka til med salt.

Legg sild, salatløk, dill og saus i et sylteglass. La stå i kjøleskapet i  1–2 døgn. Pynt sitronsild med sitron og dillskudd.

Her finner du flere oppskrifter på fisk!

GLASSMESTERSILD

GlassmestersildOppskrift

8 sildefileter
2 middels store løk
1 gulrot
1 bit pepperrot
1 ss hel pepper
1 ss sennepskorn
4 små laurbærblad
Et par små biter hel ingefær
¾ dl eddik  7 %
1 dl sukker
2 dl vann

Vann ut filetene i ca. 1 time. La dem deretter renne av på kjøkkenpapir. Skjær dem i skrå gaffelbiter, og legg dem lagvis i en glasskrukke sammen med løkringer, tynne gulrotskiver, pepperotskiver og krydder. Kok lake av eddik, sukker og vann. La laken bli helt kald før du heller den over sildeblandingen i krukken. Legg litt press på toppen slik at silden holder seg under laken i krukken. La silden stå i romtemperaturen natten over, deretter kaldt. Etter et par dager er den klar til servering.

Glassmestersild

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.